Gsm van Katrin: 0468/22.50.04                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  E-mail: Refined-Katrin@outlook.com

Adres : ... / 2620 Hemiksem 

♡♡♡  Tips & Huisregels  ♡♡♡ 

 
 

# SPRAYTAN
Iedereen heeft het wel al meegemaakt: die eerste paar dagen zon, en je ziet er nog witter uit dan een melkfles! Oh Oh...

Dus daar heb je het: is een pre-vakantie Spray Tan een goed of een slecht idee? Er gaan veel fabeltjes de ronde over dit onderwerp, dus hier even alles op een rijtje zetten.                    Veel mensen denken dat het een slecht idee is om een Spray Tan laten doen voor je op vakantie gaat. FOUT!

Een Spray Tan net voor je vakantie, geeft je al die mooie ‘summer glow’ waardoor je minder de neiging zal krijgen om overmatig te gaan zonnen tijdens de 1ste dagen. Het is wel belangrijk om je huid steeds goed te beschermen tegen verbranding met je gebruikelijke zonnebrandcrème (minstens SPF30) want een Spray Tan biedt immers geen bescherming tegen UV stralen. Je wordt nog bruin in de zon! 

Winter, is ook de perfecte tijd om spray tan te laten doen

Het is winter en dat betekent dat de gezonde zomer gloed vervaagd. ... Juist in de koude grauwe winter is spray tanning ideaal. 

Waarom spray tanning in de winter een goed idee is!

Tot voor kort zagen we dat mensen in de winter veel onder de zonnebank gingen om bij te kleuren. Dat is dus geen goed idee! Zowel de straling van de zon als die van de zonnebank beschadigt je huid. Steeds als je onder de zonnebank gaat liggen, wordt je huid blootgesteld aan een flinke portie UV-stralen. Hoe meer blootstelling, hoe meer kans je hebt op het ontwikkelen van huidkanker. Spray tanning is daarom een goed en veilig alternatief voor het verkrijgen van een mooi bruin kleurtje. Een voordeel van spray tanning is bovendien dat het geschikt is voor elke huidtint. Er is voor iedereen wel een geschikt tintje spray te vinden, dat een perfect resultaat geeft in de winter.


Spray tanning als wapen tegen de winter blues!

Wat we in de praktijk merken, is dat spray tanning zeker in de winter een positief effect heeft op het psychische welzijn van mensen. Ben jij iemand die snel last heeft van de winter blues? Dan kan een huid met een mooie glow ervoor zorgen dat je zowel letterlijk als figuurlijk beter in je vel zit. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die er goed uitzien, zich ook prettiger voelen! Dus kom maar op met die spray tan behandeling! Voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk dat je je huid hierop goed voorbereidt. Je leest hieronder wat daarvoor nodig is!

Een goede voorbereiding van de huid is essentieel

Om van spray tanning in de winter een succes te maken, is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. In de winter, wanneer iedereen zijn huid meer bedekt onder dikke kleding, wordt er vaak ook wat minder aandacht besteed aan exfoliatie en hydratatie. Daarom is het in de winter extra belangrijk om minstens 24 uur voor de spray tanning behandeling de huid goed te exfoliëren. Dit betekent dat de dode huidcellen verwijderd worden. Nieuwe, gezonde en gladde huid komt aan de oppervlakte, waardoor de spray tanning straks mooier en langer blijft zitten. Let op, gebruik voor de exfoliatie-behandeling producten op waterbasis. Vermijd producten op oliebasis, want die kunnen ervoor zorgen dat de spray tanning minder goed pakt.

Een goed gehydrateerde huid biedt mooiere resultaten

Wil je graag ook in de winter je huid een mooie gloed geven met spray tanning, dan raden we je aan om al enkele weken vooraf je huid hierop voor te bereiden. Door je huid steeds goed te hydrateren, verkrijg je mooiere resultaten. Je geeft hiermee droge en ruwe plekjes op de huid de kans om goed te herstellen. Hiermee voorkom je dat de spray tanning straks vlekkerig en ongelijkmatig uitvalt. De droge plekken zullen anders namelijk meer van de spray tanning absorberen en daardoor donkerder worden. Het is ook een aanrader om de huid enkele dagen vooraf te ontharen. Doe dit niet vlak voor de behandeling, vanwege de kans op huidirritaties. Je merkt het al; hoewel spray tanning een goed manier is om je huid wat meer glow te geven, is een gezonde en goed verzorgde huid een essentiële voorwaarden voor een mooi resultaat.

LET OP: op de dag van de spray tanning behandeling breng je geen crèmes, lotions of make-up aan op je huid. Ook parfum en deodorant moet je op deze dag vermijden. 

Waarom heb je een bleke en doffe huid?

Een goede exfoliatie, een goede hydratie en een professionele spray tanning behandeling kan wonderen doen voor je uitstraling. Veel mensen zijn hiermee van hun ‘huidprobleem’ verlost. Er kan echter ook meer nodig zijn om je huid in optimale conditie te brengen. 

Tip: Vergeet bij ‘slecht weer’ je paraplu niet mee te nemen. Het zou zonde zijn van je mooie nieuwe kleurtje als je na een Spray Tan behandeling direct door de regen loopt en je teint door de goot spoelt.

Tip/weetje:  Elk huid-op-huid contact tijdens de spray tan kan vlekken veroorzaken, maar meestal enkel ... Tranen zorgen voor dikke sporen op de wangen en in de hals.  Oeps!.. Deze spray-tan is echt om te huilen. Alleen, laat het nou net zo zijn dat je deze tranen nu niet meer van je gezicht af krijgt. Fail! Het enige wat je kan doen is een hele pot zelfbruiner op je gezicht smeren [niet aan te raden!] of een scrub met citroensap en zout en hopen dat het minder wordt. 

 

Weetje: De stof die voor de bruine kleur zorgt heet dihydroxyaceton (DHA). DHA is te vinden in suikerbieten of suikerriet en kan ervoor zorgen dat de dode cellen van de bovenste laag van de huid bruin verkleuren. De DHA, wat dus een suiker is, veroorzaakt een reactie door zuren die in de huidlaag zitten, waardoor deze bruin wordt. Deze reactie is niet schadelijk voor je huid. U loopt geen gevaar op het risico van huidkanker, huidverbranding, cel veroudering en rimpels. De lotion kleurt mooi, natuurlijk bruin op uw eigen pigment. 

Tijdens de Spray Tan behandeling

Tijdens de Spray Tan behandeling krijg je een haarkapje ter bescherming van je haren.

De handpalmen, nagelriemen en hielen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van je hand of bij je hielen. Je voetzolen worden beschermd met speciale “sticky-feet”, een papieren slipper voor onder je voeten. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.

Scrubben
Wij adviseren je om de huid over je hele lichaam licht te scrubben 24-uur voordat je een Spray Tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof.
Na het scrubben adviseren wij om géén gebruik te maken van bodylotions, cremes of andere smeersels.

 

Parfum, Deodorant & Creme
Wij adviseren je om geen bodylotion en/of crème op de dag van de Spray Tan behandeling te gebruiken. Dit zorgt voor een slechtere dekking van de tanningvloeistof en dus een minder sterk resultaat. Wij adviseren je ook om geen parfum, 

aftershave en/of deodorant te gebruiken op de dag van de Spray Tan behandeling. De bodylotion/crème/parfum/deodorant kan ervoor zorgen dat de teint niet goed fixeert of ‘pakt’ of dat er vlekjes of oneffenheden ontstaan.
  

Kleding

Wij adviseren je om comfortabele, ruimvallende en donkere kleding naar de salon te dragen op de dag van je Spray Tan behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeving en oneffenheden. Denk hierbij aan een jurk, een loszittend trainingspak of iets in die trend. Mocht je toch iets lichts aanhebben of vlekken tegenkomen op je kleding? Maak je geen zorgen! Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden, echter bestaat er een kans dat ze in nylon of leer kunnen trekken. 

  

Dresscode

Tijdens de Spray Tan behandeling kun je zelf beslissen wat je aan wil. Wil je een bikini of een zwembroek aan,

dan kan dat gerust. Heb je liever een full body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt volledig bij jou! 

Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch moeilijk om halfnaakt voor mij te staan? Houd dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag.Waarom niet scheren voor spraytan?Scheer je benen [12 uur / 24uur] vóórdat je een spraytan ondergaat.                                      [de poriën hebben de tijd nodig om opnieuw te sluiten]

Scheermes in de aanslag! Want gladde benen geven een mooi egaal resultaat. Maar vlak na je spraytan kun je je benen beter niet scheren, want dan heb je minder lang plezier van je gebruinde velletje. wacht minstens een dag of zelfs 2.

Hoe lang blijft een spray tan zitten?De duur van het resultaat is verschillend van persoon tot persoon, maar algemeen mag je rekenen dat je kleurtje 7 tot 10 dagen mooi behouden blijft. De teint vervaagt geleidelijk en egaal. Ga niet in het zwembad na een Spray Tan als je kleur zich nog ontwikkelt. Probeer de 1ste dag niet te zwemmen. Als je daarna toch gaat zwemmen, wees dan voorzichtig zijn, want chloor zorgt ervoor dat je bruine teint sneller gaat vervagen. Blijf ook je huid goed hydrateren!  Als je in de zee zwemt, gelden dezelfde regels, omdat zout water je huid uitdroogt dus er ook voor zorgt dat je bruin sneller verdwijnt. 

 Hoe lang niet douchen na Spray Tan?De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na [best aan te raden is 8uur na te wachten]de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint. [droogdeppen na douche niet wrijven!]

 Allergieën: Gelieve een dokersattest mee te brengen met toestemming!

Zwangerschap:In de self tan-oplossingen zitten geen schadelijke chemische stoffen, maar een spray tan behandeling tijdens het eerste trimester van een zwangerschap wordt afgeraden. Na deze periode is het advies om eerst te overleggen met je verloskundige of arts alvorens een spray tan te boeken.                                                                                  [Gelieve een dokersattest mee te brengen met toestemming!]

  

#(Onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie)  geeft nog een aantal tips voor als je           besluit een spray tan te nemen:

  • Probeer inhalatie en contact met mond en ogen te vermijden. Mensen die de behandelingen uitvoeren moeten hun luchtwegen beschermen met een mondkapje.
  • Personen met astma of een huidaandoening moeten dit vooraf overleggen met hun dokter. [zie allergieën!]
  • Hou de mond en ogen goed gesloten tijdens de behandeling en smeer lippenbalsem of vaseline op de lippen.
  • Ga niet naar een spray tan-cabine als je zwanger bent of borstvoeding geeft.[zie zwangerschap!]
  • Wekelijks gebruik is niet aan te raden, zolang niet bekend is wat de langetermijngevolgen zijn. [wel na 10 dagen]
  • Zelfbruinende middelen beschermen niet tegen de zon. In de eerste 24 uur na aanbrengen is zonlicht zelfs af te raden in verband met radicaalvorming. Combineer zelfbruiner met een goede crème met antioxidanten en een factor.
  • Gebruik geen spray tan bij kinderen. Kinderen zijn een stuk gevoeliger voor toxische stoffen. 

  

# ! LET OP ! : Ondanks dat spray tanning zeer veilig voor de huid en de gezondheid is en ruimschoots is onderzocht, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gezondheids/huidklachten. Spray tanning is ALTIJD op eigen risico. Bij twijfel raadpleeg eerst uw huisarts.

♡♡♡